Hackathon meghirdetés & szervezés

Ötletverseny diákoknak és szakembereknek

Vidd hírünk!

Teljes körű szolgáltatástól a munkamegosztás alapú közös projektekig.

Mi az a Hackathon?

A Hackathon méltán divatba jött verseny műfaj, ahol a résztvevők 24 órán keresztül dolgozzák ki az ötleteiket szakmai mentorok támogatásával. A 8, 12, 24, vagy akár 48 órás ötletversenyen a résztvevő csapatok a felhívásban meghatározott üzleti/innovációs/IT kihívásra adnak be ötletet, majd ezt fejlesztik tovább szakmai mentorok segítségével. A kihívásoknak inspirálónak, gondolatébresztőnek, ugyanakkor az iparág átfogó és több éves ismeretével nem rendelkező jelentkezők számára is átláthatónak és megoldhatónak kell lenniük.

A hackathon zárórendezvényén a csapatok bemutatják az ötletverseny során tökéletesített ötletüket, a prezentációk/pitch-ek után a zsűri értékeli őket és az első három legjobb ötletgazda díjazásban részesül és különdíjakat is kioszthatunk.

Az ötleversenyen hónapok munkája sűríthető néhány órába, mert a mentorok visszajelzései alapján a hackathonon gyorsan kiszűrhetők az életképtelen ötletek, és csak a leghatékonyabb, legpiacképesebb megoldás fejlesztésére összpontosíthat a csapat. 

Miért jó ez a vállaltnak?

A hackathon remek lehetőség arra, hogy a vállalatok megismerjék a jövő tehetségeit, akiknek részvétele és megoldásai további innovációs programok alapjául szolgálhatnak, illetve megmutathatja a fiatal tehetségeknek milyen egyéb, fontos, innovatív témákkal, területekkel foglalkozik a vállalat.

Hackathon menete

1. meghirdetés, jelentkezés, csapatalakítás (1-4 fő ajánlott) - 3-4 hét

2. ötlet (max. 1 oldal) leadása -1 hét

3. döntős csapatok és ötletek kiválasztása -2-4 nap

4. szakmai mentorálás a csapatokkal (ötlettel kapcsolatos meglátások, általános, prezentációs és beszédkészség workshopok) -1-2 hét

5. élő/online döntő - 1 nap

Szolgáltatásaink

  • az ötletverseny teljeskörű megszervezése és levezetése a kihívás kidolgozásától, a meghirdetésen át az élő/online döntőig.
  • meglévő ötletverseny meghirdetése saját csatornáinkon, diáknagyköveteinkkel. A diákversenyeink meghirdetésében az ország felsőoktatási intézményeire kiterjedő Diáknagyköveti hálózatunk a legfőbb csatornánk. A diáknagyköveti hálózatunk révén közvetlenül és hatékonyan érjük el a hallgatói célcsoportokat saját csatornáikon, e-mail adatbázisainkkal pedig a frissdiplomás, pár év tapasztalattal bíró fiatalokat.
  • meghirdetést támogató és adatbázist építő online kedvicsináló minijátékot fejlesztünk a verseny témájához kapcsolódóan.

Versenytámogató alkalmazások biztosítása

  • egyhelyen lévő egyszerű regisztrációt és saját aloldalt készítünk a versenynek, ahol minden versenyinformáció és csapatmenedzselési eszköz beépítve megtalálható.
  • saját fejlesztésű Mailer rendszerünkön keresztük egyszerűen kommunikálunk a jelentkezőkkel,
  • egyedi fejlesztésű Scorify pontozó rendszer, mint önálló szolgáltatás, ami megkönnyíti a zsűrizést, versenyre szabható és online elérhető.
  • további grafikai anyagok készítése (oklevél, voucher)
Munkáink
2020
MKB Fintechlab Idea Vault jővő bankja ötletverseny
2020
Aquathon innovációs ötletverseny meghirdetése
2020
MNB Bank to the future applikáció ötletverseny
2020
NAK TechLab Ötletverseny agrár innovációs témában
2019
NAK Agrotech Hackathon meghirdetése
2018
E.ON Challenge.ON Hackathon jövő energiája témában
2018
BlackRock Hackathon pénzügyek okos menedzselése
2018
NKM Hackathon innovációs energia verseny