E.ON Challenge.ON

Kihívás

A megfelelő szakemberek megtalálása az energetikai szektorban sem túl egyszerű feladat. Az E.ON számára így nagyon fontos, hogy már a tanulmányok ideje alatt magához irányítsa a fiatalokat, és munkáltatóként is vonzóvá váljon számukra.

Megoldás

Az E.ON-nal közös versenysorozatot 2011-ben indítottuk útjára. A verseny hatékonyan szólította meg a műszaki területeken tanuló egyetemistákat, hiszen évente több száz villamos-, energetikai-, mechatronikai és egyéb szakirányú mérnökhallgató jelentkezett a versenyre.

A Challenge.ON 2018-ban az egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő hackathon formátumban került megrendezésre. Az ötletversenyre 2-4 fős, akár vegyes szakterületekről érkező (közgazdász, mérnök, informatikus vagy akár designer hallgatókból álló) csapatok jelentkezhettek. Feladatuk pedig az volt, hogy kitalálják: a jövő fogyasztói milyen energiához köthető megoldásokat fognak használni az elkövetkező évtizedekben. A legjobb 15 csapat egy 24 órás hackathon keretében dolgozhatta ki ötletét az élő döntőben.

A 2021-es Challenge.ON rendhagyó módon 100%-ban online zajlott. A verseny két selejtező fordulóval indult, mely során a résztvevő villamos- és mechatronikai mérnök csapatok az E.ON virtuális szabadulószobájában teljesítettek kihívásokat. A legjobb 6 csapat pedig egy online döntőn rendezett szakmai vitán mérethette meg a tudását. 2022-ben a versenyzőknek ezúttal egy megújulóenergia-közösség létrehozásához kellett hasznosítaniuk problémamegoldó készségüket, míg a döntőben egy TV-s vetélkedő jellegű megmérettetésen kellett helyt állniuk.

Visszajelzések

Challenge.ON 2021 eredmények

Mi szolgáltattuk
107 résztvevő
36 csapat
14 egyetemről
Ügyfél