OTP Business ÜzletRace 3.0

Kihívás

2019-ben harmadszorra, de EcoSimmel közös szervezésben elsőként került megrendezésre az OTP Business ÜzletRace versenye. Az OTP Business célja a versennyel, hogy növelje az ismertségét a jövő vállalkozói körében, illetve csapatában tudhassa a legtehetségesebb fiatalokat. A versenyre több mint 1 000 egyetemista nevezett.

Megoldás

A 3. ÜzletRace verseny abban különbözik a korábbi, esettanulmányon alapuló koncepciótól, hogy a selejtezőben egy online storygame-en kellett végig jutniuk a 3 fős csapatoknak, ahol egy szoftver startup gazdasági vezetőiként hoztak döntéseket különböző életszerű szituációkban.

„A selejtező nekem nagyon tetszett. Voltak benne olyan kérdések melyeken komolyan el lehetett vitázni, csapaton belül, hogy ki mire gondol és miért. A fődíj is elég motiváló, és a kérdések egymásutánja nagyjából tényleg lefedte egy vállalkozás indítása után felmerülő nehézségeket.
Tehát, ha nem is a fődíjat nyerjük meg, tapasztalatot mindenképp szereztünk. :)” – mondta az egyik résztvevőnk a selejtező utáni kérdőíves visszajelzésben.

Az online selejtezőből a legjobb 6 csapat jutott a döntőbe, amit az OTP Lab-ban rendeztünk meg. A döntős csapatok feladata egy jóval összetettebb szoftverfejlesztő cég szimulációs játéka volt, illetve a szimulációból kiindulva, a cégük jövőbeni stratégiájának prezentálása az OTP Business szakmai zsűrijének.

Mi szolgáltattuk
1 000+ résztvevő
350+ csapat
Ügyfél