ContiCup Villamosmérnök Bajnokság

Kihívás

A Continental Automotive Hungary Kft. mérnökei 2016-ban új kihívás elé állították a lelkes mérnökhallgatókat, akik az egyetem mellett is szeretnék bizonyítani alkalmasságukat és nem utolsó sorban tapasztalatot is szereznének, mielőtt kikerülnek a munkaerőpiacra..

2017-ben a Continental a kivételesen tehetséges IT szakemberek felkutatását tűzte ki célul, így született meg a C#ntiCup Programozóverseny. 

2018-ban újabb kihívás elé állította a Continental a fiatal tehetségeket a ContiCup Robotprogramozási Verseny keretein belül, amelyre mérnökök és informatikus hallgatók és végzett szakemberek egyaránt jelentkezhettek. A selejtezőben egy online szabadulószobából kellett kijutni a versenyzőknek, majd az elődöntőben és a döntőben egy robotkart programozva belekóstolhattak a Continental világába. A verseny egyik előnye, hogy nyelv független.

2019-ben a villamosmérnök hallgatókat állította szakmai kihívás elé a Continental. A verseny selejtezőjében egy szakmai kvíz várt a résztvevőkre, a döntőn pedig a legjobb 10 csapatnak egy olyan áramkört kellett terveznie, amely a fényviszonyoknak megfelelően állítja egy lámpatest által leadott fényáramot. 

Megoldás

A feladatok megoldásához az egyetemen eddig megszerzett tudás mellett logikára és egy kis leleményességre van szükség, melyet tapasztalt szakemberek értékelnek. A legjobb csapatok nem csak a verseny alatt megszerzett kompetenciákkal és értékes ajándékkal lesznek gazdagabbak, hanem a Continental Automotive Hungary által felajánlott gyakornoki pozícióval is.

Mi szolgáltattuk
350+ résztvevő
28 egyetemről