Sár és tűz storygame

A játék alapja

A Sár+tűz online és kiállításban játszható, elsősorban döntésekre épülő storygame.

5 csongrádi karakter történetét játszhatod végig, melyek az 1848-49-es történelmi események alapján születtek. 1848-49-ben a történelem elsősorban a csatamezőn íródott. De mi zajlott a “hátországban”, a békés területeken? Mi történt Csongrádon, amikor nem dúlt a harc?

Az 5 karakter életén keresztül bepillantást nyerhetsz a város életébe, hogy a lakók hogyan küzdik végig a maguk módján a szabadságharcot.

Játék üzenete

Ha a közösség megmozdul és tagjai összefognak, egyenes derékkal jöhet ki egy nagyon nehéz helyzetből is.

A közösség alatt részben a csongrádiakat értjük - cél, hogy ők ezt érezzék - részben pedig a nemzetet.

A történet ennek fényében arról szól, hogy a különböző társadalmi státuszú emberek a szabadságharc ügyéért összefognak és egy villanásra elkergetik az osztrákokat a saját lakóhelyükről, aztán összezárnak és kollektív cselekedetként emlékeznek erre a Bach-korszak alatt is.

A játék alapvetően konfliktushelyzetekre épít, a játékmenet pedig a konfliktusok feloldását és a közösségért való áldozathozatalt jutalmazza.

A játékmenet

A játékos minden döntése befolyásolja a történet folytatását és/vagy a játékos értékeit, amiket folyamatosan tud követni a képernyőn. Az értékek közül egyik a vagyon,  a másik a „becsület” munkacímet kapta, a harmadik neve pedig a „közösségi megítélés.

 

www.sarestuz.hu

Mi szolgáltattuk
Ügyfél