MoneySim Viadal

Kihívás

A Pénziránytű Alapítvány által szervezett MoneySim ViaDal egy pénzügyi szimulációs verseny, amelynek célja, hogy középiskolás diákokat próbára tegyen hétköznapi pénzügyi döntési helyzetekben. A verseny három online fordulóból áll, és a MoneySim szimuláció alkalmazásával zajlik.

A verseny célja a pénzügyi tudatosság fejlesztése és a gyakorlatban történő alkalmazásának ösztönzése a középiskolás diákok körében.

 

Megoldás

A MoneySim ViaDal verseny egyedülálló lehetőséget kínál a középiskolás diákoknak arra, hogy pénzügyi készségeiket teszteljék és fejlesszék. A verseny során a résztvevők különféle pénzügyi döntéseket kell hozzanak, és ezek alapján pontokat szerezzenek. A verseny célja a pénzügyi tudatosság és kockázatvállalás fejlesztése, valamint a gyakorlatban történő alkalmazásának ösztönzése a diákok körében.

A verseny során szerzett tapasztalatok és készségek hozzájárulnak a résztvevők pénzügyi felkészültségéhez és sikeres jövőjükhöz. A Pénziránytű Alapítvány és a MoneySim ViaDal együttműködése révén a diákok egy izgalmas és interaktív módon fejleszthetik pénzügyi ismereteiket és készségeiket.

 

A verseny menete a következő:

Regisztráció és kurzusfelvétel: A versenyre 9-14. évfolyamos középiskolások jelentkezhetnek. A regisztráció és kurzusfelvétel időszaka november elején kezdődik és november végéig tart.
Első forduló: A verseny első fordulója november végén zajlik, ahol a résztvevőknek a legtöbb pontot kell szerezniük a továbbjutáshoz.
Második forduló: A legtöbb pontot elért 200 versenyző jut tovább a második fordulóba, amelyet december elején tartanak.
Döntő: A második fordulót követően a legtöbb pontot elérő 100 versenyző kerül a döntőbe, amely december közepén zajlik.


A versenyben való részvételhez a diákoknak regisztrálniuk kell a MoneySim oldalon, és csatlakozniuk kell a megfelelő kurzushoz. A verseny során a résztvevőknek különböző pénzügyi döntéseket kell meghozniuk, és ezek alapján pontokat szerezniük. A pontokat öt különböző mutató befolyásolja: pénzügyi tudatosság, kockázatvállalás, jóllét, takarékosság és vagyonod alakulása.

A versenyre minden, magyarországi középfokú oktatási intézményben aktív tanulói jogviszonnyal rendelkező, 9-14. évfolyamos, nappali tagozaton tanuló diák jelentkezhet. A díjazottak kihirdetése előtt a Pénziránytű Alapítvány bekéri a díjazásra jelöltek tanulói jogviszony igazolását a jogosultság megállapításához.

 

További információk a szimulációk világáról: link

 

Mi szolgáltattuk
2697 Résztvevő