Morgan Stanley Quant Challenge

A versenyről

A Morgan Stanley Quant Challenge versenyen az adatelemzés és modellezés területén mérhették össze az erejüket a versenyzők. A vetélkedő során még tanuló egyetemisták és frissdiplomások olyan problémák megoldásában tehették próbára magukat, amelyekhez hasonlókkal a globális pénzintézet elemzői nap mint nap foglalkoznak Budapesten és más irodákban.

A versenyre összesen 121 csapat jelentkezett.

Megoldás

A Quant Challenge során az induló csapatok olyan feladatot kaptak, amelynek keretében elemezniük kellett, hogy milyen hatással bír a klímaváltozás egy képzeletbeli bank mezőgazdasági ügyfeleinek üzletmenetére. A diákoknak adatelemző és modellező készségeiket, matematika és statisztikai tudásukat használva múltbéli adatok alapján kellett megbecsülniük a jövőben várható terméshozamokat az időjárás függvényében. A selejtező forduló után a legjobb 8 csapat vehetett részt a 2 napos élő döntőben a cég székházában, ahol a klímaváltozás okozta kockázatokat kellett kezelniük két lehetséges időjárási forgatókönyv mentén.

Visszajelzések

„Nagyon jól éreztük magunkat mindkét forduló alatt, a feladatok érdekesek voltak és kellőképpen nagy kihívást jelentettek. Különösen tetszett, hogy végre a gyakorlatban is kipróbálhattuk az egyetemen tanultakat, valós problémákra keresve megoldást. Köszönjük a szervező csapat munkáját, rendkívül színvonalas versenyt sikerült megszervezniük” – mondta el Péter Ákos, a győztes Compacto csapat egyik tagja.

Mi szolgáltattuk
121 csapat
295 jelentkező
16 oktatási intézmény
Ügyfél