Morgan Stanley Code to Give

Ötlet

A Code to Give Hackathon 2021. tavaszán és 2022. őszén került megrendezésre a Morgan Stanley által.

A Code to Give - “Kódolj egy jó ügyért” kezdeményezés a Morgan Stanley több irodájában működik világszerte, amellyel különböző alapítványokat segítenek, hogy megoldják valós, mindennapi technológiai problémáikat ami hozzásegíti őket, hogy még sikeresebbek legyenek az általuk kitűzött jótékonysági célok megvalósításában. A “Kódolj egy jó ügyért” hackathon részeként a versenyzők Morgan Stanley-s mentorokat kaptak, akik támogatják őket az innovatív megoldások tervezésében és fejlesztésében. 

Nonprofit szervezet és a feladat

Salva Vita

A Salva Vita fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű emberek képességeit és kompetenciáit méri fel az álláskeresésük során és köti őket össze a munkáltatókkal. Ez a felmérési folyamat jelenleg főként papír alapon/offline zajlik. A versenyzők segíthették munkájukat a jelenlegi időigényes és manuális felmérési eszközeik digitalizálásával, ami felgyorsítja az álláskeresési folyamatot és megkönnyíti számukra az adatok feldolgozását.

2022. őszén egy olyan online felületet kellett létrehozniuk a jelentkezőknek, ami fogyatékkal élő emberek számára is elérhető, és akadálymentes (kisegítő lehetőségeket biztosít az egyes érintett csoportok, pl. látás- vagy hallássérültek számára).

Amigos Alapítvány

A 2021. tavaszi hackathon során az Amigos a gyerekekért Alapítvány digitális ptatformjához vártak megoldásokat/ötleteket, melyekkel a tanulás szórakoztatóvá válik olyan gyerekek számára, akik krónikus betegséggel kórházban tartózkodnak.

A Hackathon során a résztvevőktől az Amigos Digital Challenges platform újra tervezését vártuk, hogy a gyermekek még nagyobb kedvvel oldják meg a nekik kitűzött feladatokat. Kreatív és innovatív megoldásokat kerestünk (modellalkalmazások vagy gamifikált megoldások), amelyek segítik az Amigos csapatát, hogy még több kórházban lévő gyermeket be tudjanak vonni tevékenységükbe.

Jelentkezők

A versenyre 55 fő felsőoktatásban tanuló vagy frissdiplomás szakember jelentkezett, 14 oktatási intézményből. Főként programtervező informatikusok és web-programozó szakemberek jelentkeztek, 3-6 fős csapatokat alakotva.

 

Mi szolgáltattuk
14 csapat
55 jelentkező
14 oktatási intézmény
Ügyfél