CLAAS UniTech Mérnökverseny

Kihívás

A világ egyik legnagyobb, mezőgazdasági gépeket gyártó vállalatcsoportjaként a CLAAS-nak a kezdetektől az innováció áll stratégiája középpontjában. A sikeres innovációhoz pedig a legjobbakra van szükség: a tehetséges mérnökpalánták megtalálása és elkötelezése a vállalat iránt az egyik legfontosabb HR feladat.  

UniTech Konstruktőri Mérnökverseny

A CLAAS Hungária Kft. támogatásával és az EcoSim segítségével 2011-ben először valósult meg az UniTech Mérnökverseny, amelynek elsődleges célja, hogy hozzáértő, elszánt és lelkes gépészmérnök hallgatókat fedezzen fel, akikből később akár kiváló CLAAS kolléga is válhat.

A verseny a gyakorlati kihívásokra helyezi a hangsúlyt, így a verseny első fordulójában a hallgatók olyan gépeket terveznek meg, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy teljesítsék az aratási és a mobilitási feladatot, valamint leküzdjék a fárasztóvizsgálat nehézségeit is. A java azonban csak ezután jön: a szakmai zsűri által a legszínvonalasabbnak vélt munkák benyújtói számára a döntőre a terv kivitelezése, azaz a gépek megépítése és működtetése a feladat.

Látványos élő döntő

A kiváló szakmai színvonalon túl a verseny erőssége a remek hangulat is: igazi élvezet figyelni az elkészült gépek változatosságát és "összecsapását" a CLAAS hazai központjában, Törökszentmiklóson megtartott döntőn. 

UniTech Szimulációs Mérnökverseny

2019 tavaszán a CLAAS úgy döntött, hogy a mérnök hallgatókat ezúttal egy virtuális gyár irányítására kéri fel. A verseny során a CLAAS gyár vezetőiként a gyártást érintő stratégiai döntéseket kell hozniuk a csapatoknak, szem előtt tartva a megrendelésteljesítés, a minőség és nyereségesség szempontjait is.

A szimulációban konkrét számokkal hoznak döntést a játékosok, valamint fejlesztési projekteket is indíthatnak. A döntési területek: termelési mennyiség, nyersanyag és félkész termék rendelés, személyzet, csarnok és műszaki berendezések, logisztika, projektek.

A döntőbe a legjobb 10 csapat jutott be, akiknek élőben mérték össze tudásukat szakmai prezentáció formájában a CLAAS szakértői előtt.

A CLAAS Factory szimulációt 2019 őszén a CLAAS kollégák képzésére is alkalmaztuk.

 

Mi szolgáltattuk
31 csapat a konstruktőri versenyen
77 csapat a szimulációs versenyen
Ügyfél