CLAAS UniTech Mérnökverseny

Kihívás

A világ egyik legnagyobb, mezőgazdasági gépeket gyártó vállalatcsoportjaként a CLAAS-nak a kezdetektől az innováció áll stratégiája középpontjában. A sikeres innovációhoz pedig a legjobbakra van szükség: a tehetséges mérnökpalánták megtalálása és elkötelezése a vállalat iránt az egyik legfontosabb HR feladat.  

Megoldás

A CLAAS Hungária Kft. támogatásával és az EcoSim segítségével 2011-ben először valósult meg az UniTech Mérnökverseny, amelynek elsődleges célja, hogy hozzáértő, elszánt és lelkes gépészmérnök hallgatókat fedezzen fel, akikből később akár kiváló CLAAS munkaerő is válhat.

Nem könnyű a kihívás a jelentkezők számára: a verseny első fordulójában a hallgatók olyan gépeket terveznek meg, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy teljesítsék az aratási és a mobilitási feladatot, valamint leküzdjék a fárasztóvizsgálat nehézségeit is. A java azonban csak ezután jön: a szakmai zsűri által a legszínvonalasabbnak vélt munkák benyújtói számára a döntőre a terv kivitelezése, azaz a gépek megépítése és működtetése a feladat.

Látványos élő döntő

A kiváló szakmai színvonalon túl a verseny erőssége a remek hangulat is: igazi élvezet figyelni az elkészült gépek változatosságát és "összecsapását" a CLAAS központjában, Törökszentmiklóson megtartott döntő fordulón. Ráadásul a verseny egyre nagyobb népszerűségre tesz szert.

Mi szolgáltattuk
105 mérnökhallgató
10 garázstuning kombájn
Ügyfél