CLAAS UniTech Mérnökverseny

A kihívás

A világ egyik legnagyobb, mezőgazdasági gépeket gyártó vállalatcsoportjaként a CLAAS-nak a kezdetektől az innováció áll stratégiája középpontjában. A sikeres innovációhoz pedig a legjobbakra van szükség: a tehetséges mérnökpalánták megtalálása és elkötelezése a vállalat iránt az egyik legfontosabb HR feladat.  

Megoldás

A CLAAS Hungária Kft. támogatásával és az EcoSim segítségével 2014-ben már másodszor valósult meg az UniTech Mérnökverseny, amelynek elsődleges célja, hogy hozzáértő, elszánt és lelkes gépészmérnök hallgatókat fedezzen fel, akikből később akár kiváló CLAAS munkaerő is válhat.

Nem könnyű a kihívás a jelentkezők számára: a verseny első fordulójában a hallgatók olyan gépeket terveznek meg, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy teljesítsék az aratási és a mobilitási feladatot, valamint leküzdjék a fárasztóvizsgálat nehézségeit is. A java azonban csak ezután jön: a szakmai zsűri által a legszínvonalasabbnak vélt munkák benyújtói számára a döntőre a terv kivitelezése, azaz a gépek megépítése és működtetése a feladat.

Látványos élő döntő

A kiváló szakmai színvonalon túl a verseny erőssége a remek hangulat is: igazi élvezet figyelni az elkészült gépek változatosságát és "összecsapását" a CLAAS központjában, Törökszentmiklóson megtartott döntő fordulón. Ráadásul a verseny egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, hiszen az idei évben már az összes releváns hazai intézményből és két határon túli egyetemről is érkeztek résztvevők. Így összesen 14 egyetem és főiskola 116 hallgatója mérettette meg magát.

Mi szolgáltattuk
116 mérnökhallgató
10 garázstuning kombájn
Ügyfél