Conference Storygame

A játék alapja:


A "Konferenciajáték" egy projektmenedzsment gyakorlat, mely a résztvevőknek segít elsajátítani a projekttervezés és -menedzsment alapvető elemeit. A projektmenedzsment olyan megközelítés, amely biztosítja, hogy a termék vagy szolgáltatás létrehozásához szükséges projektmunka az idő, költség és minőség korlátok között valósuljon meg.

 

A játék üzenete:


A játék során a résztvevők olyan kihívásokkal találják szembe magukat, melyek nemcsak a csapatmunkára, hanem a projekt terjedelmének, idejének, erőforrásainak, minőségének és kockázatainak kezelésére is fókuszálnak. A játék üzenete, hogy a sikeres projekt nem csupán a vevői elégedettségen múlik, hanem számos más tényezőt is magában foglal.

 

A játék menete:


A játék bármilyen érdeklődő számára elérhető, legyen az diák, kevés tapasztalattal rendelkező munkavállaló vagy tapasztalt projektmenedzser. A gyakorlat kiválóan kiegészítheti más projektmenedzsment műhelymunkákat, de önállóan is használható. A résztvevők tesztelhetik a tudásukat az előkészítés, tervezés, projekt integráció, ütemterv, költség, erőforrás menezdsment, kommunikáció, kockázatkezelés, beszerzés, monitoring, változásmenedzsment, minőségmenedzsment és projekt zárás témakörökben. A játékkészlet tartalmazza a szükséges kézikönyvet, PowerPoint prezentációt és döntési modellt.