KPMG BigOne

Kihívás

A KPMG évek óta kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek felfedezésére és bevonzására, ezért minden ősszel megrendezi BigOne - Mérlegen a tudásod elnevezésű versenyét, melynek célja a vállalat népszerűsítése és a jövő kiemelkedő teljesítményű munkavállalóinak megtalálása. Ebben segít az EcoSim.  

Megoldás

2006 óta dolgozunk együtt a KPMG-vel a BigOne szervezésén és kommunikációs kampányán. A BigOne az ország egyik legnépszerűbb könyvvizsgálói versenye, melynek célja, hogy felmérje a könyvvizsgálói szaktudást a felsőoktatásban tanulók körében és díjazza a kiemelkedő teljesítményt.

A verseny alapja egy gazdasági szimuláció, amely során egy virtuális irodában egy képzeletbeli tanácsadó cég munkatársaként, üzleti esetekhez kell megoldásokat találniuk a hallgatóknak.

A 3 fős csapatok 3 héten keresztül az online fordulóban vesznek részt. Ezen időszak alatt 7 feladatot oldanak meg a versenyzők, amelyeket a KPMG szakemberei zsűriznek, pontoznak. A pontszámok alapján felállított lista első 10 csapata kap meghívást a díjátadóra, amely a vállalat székházában kerül megrendezésre. 

A KPMG két célt fogalmazott meg a versennyel kapcsolatban:

1. Megtapasztalhatják a versenyzők, hogy milyen feladatok várnak rájuk egy nagy múltú könyvvizsgáló cég munkatársaként.

2. A verseny során szakmai kihívásokat jelentő feladatokat teljesíthetnek. A legszínvonalasabb teljesítményeket kimagaslóan díjazza a KPMG.

A vállalat több munkatársa is BigOne versenyzőként kezdte, és teljesítményének köszönhetően nyert felvételt a KPMG-hez, ahol megkapta a lehetőséget, hogy ne csak a szimulációban, hanem éles helyzetben is bizonyítsa rátermettségét. 

Mi szolgáltattuk
Ügyfél