Bankszimulációs tréning (online is!)

A banki szektort jól leképező bankszimulációs szoftverünket számos verzióban, különböző célokra vetettük be a hazai bankszektor tagjainál. Ezt mutatjuk be most egy konkrét példán keresztül.

Az Erste Tehetségprogram tagok számára 2011 óta szervezünk bankszimulációs tréninget a tréningprogram záró részeként, a CEU-val együttműködésben.

A szimulációról

A bankszimuláció egy Erste Bankhoz hasonló kereskedelmi bank működését modellezi a bank éves jelentéséből és működéséből vett konkrét adatok segítségével. A játékban a csapatokban dolgoznak a résztvevők. 

A két napos program során a résztvevők felsővezetőkként irányítanak 1-1 virtuális bankot. Minden csapat azonos helyzetből indul. 

A 2 nap során éves stratégiai döntésekkel vezetik a cégeket, pl. betéti és hitelkamatok változtatása, kezelési és számlavezetési díjak meghatározása, kötvénykibocsátás, HR döntések, értékpapír és deviza kereskedés, különböző projektek indítása. A döntéseket a szimuláció helyben összehasonlítja és kiértékeli, így azonnal szembesülhetnek saját döntéseik hatásaival a játékosok.

A szimuláció része a stratégia alkotás 6 évre előre. Ennek meghatározása, valamint a szimulációt követő bemutatása a tréning része.

A szimuláció elsődleges célja, hogy minél teljesebb képet adjunk a bank működéséről, az egyes területeken hozott döntések másokra gyakorolt hatásáról. 

Időzítés röviden

Kick-off: célok és játékszabályok
Próbajáték, tét nélkül
Stratégiaalkotás
Éles játék 4-6 virtuális évre, köztes tréneri visszajelzésekkel
Eredményhirdetés (például az összprofit alapján)
Stratégiák bemutatása, csapatok önértékelő prezentációi
Tréneri elemzések és tanulságok összefoglalása
Visszajelző kérdőív kitöltése
 

Mi szolgáltattuk
18 résztvevő 6 csapatban
Ügyfél