GRAPHISOFT C++ ITech Challenge

Kihívás

Az IT szektor vállalatai évek óta szenvednek az utánpótlás nevelés problémájával, vagyis azzal, hogyan fedezzék fel a fiatal tehetségeket és milyen platformon népszerűsítsék nekik magukat. 

Megoldás

Az ITech Challenge 2006 óta az informatikus hallgatók országos bajnoksága, ahol pár éve már a diplomával rendelkező szakemberek is jelentkezhettek.

Az EcoSim médiapartnerei segítségével folytatja országos kampányát, amely által minden évben több száz hallgató jelentkezik a versenyre és több ezer hallgató ismerkedhet meg a versenyt támogató vállalatokkal.  

A bajnokság során a szponzorok szakértői által kidolgozott IT programozási, esettanulmányi feladatok és kvíz kérdések megoldásán keresztül ismerkedhetnek meg a vállalkozó szelleműek az IT szakemberek munkájával, miközben szakmai tapasztalatot is szereznek.

A 3 fordulós online selejtezőn a szponzorok igényei szerint fejlesztett, saját, virtuális irodában oldhatják meg a versenyzők a rájuk váró feladatokat, valamint választ adhatnak az ügyfelek, munkatársak felmerülő problémáiraA selejtező eredményei alapján a legjobb 10 csapat tagjai kerülnek a döntőbe.

Tapasztaltaknak is

2014-től a már nem tanuló IT szakemberek számára is meghirdettük a versenyt, ezáltal a fiatal tehetségek mellett a tapasztalt informatikusok is felmérhették mennyire versenyképes a szaktudásuk.

Az ITech Challenge lehetőséget biztosít a fiatal és tehetséges IT szakemberek megtalálására, valamint a potenciális munkavállalókat célzó munkáltatói márkaépítésre.

2017-ben az ITech Challenge a Graphisoft szponzorálásával került megrendezésre, Graphisoft C++ ITech Challenge néven. Az online selejtezőben kreatív programozási feladatokat kaptak a 3 fős csapatokban versenyző résztvevők, mely az alapismereteiket tesztelte, ezt követte a szintén online elődöntő. A top 10 csapat ezután májusban a Graphisoft Parkban megrendezett döntőn kapott lehetőséget, hogy programjaikat egymás ellen is megmérettessék.

Mi szolgáltattuk
300+ résztvevő
27 iskolából
A lényeg

300+ hallgató és tapasztalt IT-s

Employer branding

Toborzás

Programozási feladatok és esettanulmányok

Élő döntő

Ügyfél