GRAPHISOFT C++ ITech Challenge

Kihívás

Az IT szektor vállalatai évek óta küzdenek az utánpótlás nevelés problémájával, vagyis azzal, hogyan fedezzék fel a fiatal tehetségeket és milyen platformon keresztül tegyék számukra ismertté és vonzóvá a saját cégüket.

Megoldás

Az ITech Challenge 2006 óta az informatikus hallgatók országos bajnoksága, amelyre 2014 óta már diplomával rendelkező szakemberek is jelentkezhetnek.

Az EcoSim saját és diáknagyköveti hálózatának, illetve médiapartnerei segítségével folytatja országos kampányát, amelynek köszönhetően minden évben több száz hallgató jelentkezik a versenyre és több ezer hallgató ismerkedhet meg a versenyt támogató vállalatokkal.  

A verseny során a szponzorok szakértői által kidolgozott érdekes IT programozási és esettanulmányi feladatokon, továbbá szórakoztató kvíz és teaser játékokon keresztül ismerkedhetnek meg a vállalkozó szelleműek az IT szakemberek munkájával és a programozás izgalmas világával, miközben életre szóló élményeket és szakmai tapasztalatot is szerezhetnek.

A bevezető játékokat követően az online selejtezőn a szponzorok igényei szerint fejlesztett platformon keresztül oldhatják meg a versenyzők a rájuk váró feladatokat. Az online selejtezőt és elődöntőt követően a legjobban teljesítő 3 fős csapatok tagjai bejutnak a Budapesten megrendezett élő döntőbe.

Az elmúlt időszak büszkeségei

2017 óta az ITech Challenge a Graphisoft szponzorálásával került megrendezésre, Graphisoft C++ ITech Challenge néven. A selejtezőben minden évben különböző kreatív programozási feladatokat kapnak a résztvevők, míg a 2022-es elődöntő és döntő egy középkori lovagi stílusú területfoglalós játékra épült, mely során egy virtuális pályán mindenki a saját birodalmát tudta növelni a másik kárára.

Az ITech Challenge a figyelemfelkeltő feladataival és értékes nyereményeivel lehetőséget biztosít a fiatal és tehetséges IT szakemberek megtalálására, valamint a potenciális munkavállalókat célzó munkáltatói márkaépítésre. Minden évben új és izgalmas kihívással várjuk a versenyre jelentkezőket, a korábbi versenyek felépítése és témái az alábbi linkekre kattintva visszanézhetőek:

2022

2021

2020

2019

2018

2017

Mi szolgáltattuk
268 résztvevő
27 iskolából
A lényeg

300+ hallgató és tapasztalt IT-s

Employer branding

Toborzás

Programozási feladatok és esettanulmányok

Élő döntő

Ügyfél