Diák Menedzsment Bajnokság

Kihívás

Rengeteg a közgazdász diplomával rendelkező fiatal, de kik az igazán jók közülük? Annyira sokan vannak, hogy sokszor egy nagy tömegként kezelik őket, pedig köztük is találhatunk kimagasló egyéniségeket.

Megoldás

Az ő felfedezésüket célozza meg évről évre a Diák Menedzsment Bajnokság, amely 1997 óta a közgazdász hallgatók legkedveltebb élő versenye. A siker receptje, hogy az élő eseményeknek köszönhetően a vállalatok és a proaktív hallgatók közvetlenül találkozhatnak és ismerhetik meg egymást.

Az EcoSim a Student Brand Manager hálózatával támogatott toborzási kampányának köszönhetően minden évben 600-800 hallgató vesz részt a bajnokságon.

A versenyzőknek több héten keresztül kell bizonyítania: a regionális élő selejtezőkből tovább jutott csapatok egy online középdöntőben mérkőznek meg, és végül a legjobb tíz csapat kerül be a döntőbe.

A Diák Menedzsment Bajnokság döntője során a szponzorok által meghatározott, rendszerint esettanulmányi, prezentációs és szakmai vita feladatokat kapnak a csapatok, melyek kreatív megoldását a verseny támogatói által delegált szakmai zsűri értékeli.

A Diák Menedzsment Bajnokság nem csak a vállalatoknak nyújt lehetőséget a tehetségek felkutatására, felmérésére, hanem a hallgatóknak is, hogy megismerjék, mélyítsék tudásukat és meghatározó szakmai élményeket szerezzenek.

"Egy kincsesbánya volt a mai nap számomra, remélem a többi zsűritárs számára is. Bárkit nagyon szívesen fogadnék. Nagyon-nagyon értelmes, nagyon okos, érdeklődő fiatal felnőttek, nagyon jó szaktudással és olyan innovatív ötletekkel, amit bármelyik cég örömmel fogadna." (Bencsik Edit, TATA CS)

"A különféle versenyeknek nem az a haszna, hogy valaki megnyeri őket, hanem éppen az, hogy mindenki bemérheti a saját tehetségének szintjét." (Mérő László, 2012)

Mi szolgáltattuk
207 csapat
621 résztvevő
33 oktatási intézmény
Összefoglaló
  • 600 - 800 hallgató és frissdiplomás
  • 33-36 képviselt felsőoktatási intézmény
  • Employer branding & Toborzás
  • Cégprezentáció 5-6 helyszínen
  • Élő üzleti szimuláció a selejtezőn
  • Online középdöntő
  • Élő döntő: szakmai vita vagy prezentáció
Ügyfeleink