Gondold újra a jövőt! - E.ON pályázat

Kihívás

A megfelelő szakemberek megtalálása az energetikai szektorban sem túl egyszerű feladat. Az E.ON számára így nagyon fontos, hogy már a tanulmányok ideje alatt magához irányítsa a fiatalokat, és munkáltatóként is vonzóvá váljon számukra.

Megoldás

Képzeld el, hogy 2040-ben járunk, amikor 8,3 milliárd ember él a Földön, miközben a magyar lakosság alig éri el a 9,2 milliót. A Világon az Internetet közel 7 milliárd ember használja, míg itthon ez eléri a 8,5 milliót.

Mindeközben a lakosság átlagéletkora folyamatosan nő, azaz öregszik a lakosság. A nők várható élettartama 83 év, míg a férfiaké 76,5 évre nő. Ez azt jelenti, hogy a 65 év felettiek aránya eléri a 25%-os arányt. Szerencsére a gyermekvállalás nőni fog, és megközelíti az 1,8-as termékenységi rátát.

A jelenlegi fiatal (Y, Z) generáció tagjai addigra családos szülők lesznek, és egyben jelentős felhasználói is az energiának.

Ezért képzeld el, hogy 2040-ben élsz és aktív használója vagy az energiának, mely az élet nélkülözhetetlen része lesz akkor is.

A Gondold újra a jövőt! pályázat idén először került megrendezésre és sikerült hatékonyan megszólítani a műszaki területeken tanuló egyetemistákat. Érdemes is volt belevágni, hiszen aki megteszi, garantáltan gyakorlati tapasztalatot nyer. A verseny menete a következő: az online pályázati anyag beküldése után a legkiemelkedőbbek az élő döntőbe jutnak, amelyet a Váci úti E.ON székházban rendezünk meg.

Mi szolgáltattuk
200 résztvevő
21 iskolából

Ügyfél