YounGOffice SSC Competition

Kihívás

Számos szolgáltató szívesen alkalmazna pályakezdőket, illetve olyan munkavállalókat, akik idegen nyelveket beszélnek és szolgáltatóipari specifikus készségekkel rendelkeznek.

Megoldás

Az ő felfedezésüket célozta meg idén először a YounGOffice SSC verseny. A szolgáltató központok piaca a hazai gazdaság egyik legfiatalabb és legdinamikusabban növekvő ágazata. Jelenleg Magyarországon mintegy 85 SSC működik, összesen 35-40 ezer főt, túlnyomó részt több nyelvet beszélő, diplomás szakembereket foglalkoztatva.  A siker receptje, hogy a telefonos- és az élő eseménynek köszönhetően a vállalatok és a proaktív hallgatók közvetlenül találkozhatnak és ismerhetik meg egymást.

Az EcoSim Diáknagyköveti hálózatával támogatott toborzási kampánynak köszönhetően idén először 400-500 hallgató vett részt a bajnokságon. 

 A versenyzőknek több héten keresztül kellett bizonyítania: három fordulós online felületen és nyelvi teszteken került ki a legjobb 33 csapat, akik  egy telefon interjús középdöntőben bizonyítottak, és végül a legjobb 10 csapat került be a döntőbe.

A döntő során a szponzorok által meghatározott, esettanulmányi, prezentációs, szakmai vita és logikai feladatokat kaptak a csapatok, melyek kreatív megoldását a verseny támogatói által delegált szakmai zsűri értékelt.

A YounGOffice nem csak a vállalatoknak nyújt lehetőséget a tehetségek felkutatására, felmérésére, hanem a hallgatóknak is, hogy megismerjék határaikat és a fejlesztendő területeket.

„Szinte minden versenyen legfeljebb néhány versenyző reménykedhet komolyan abban, hogy első lehet. A többi versenyző valójában nem azért fut, hogy nyerjen. Hanem azért, mert verseny van. Verseny van a futók számára, és mivel én futó vagyok, ott a helyem. Futok a legjobb tudásom szerint, mintha akár győzhetnék is, de valahol a lelkem mélyén nem veszem igazán komolyan ezt az álmot, bele is rokkannék. Minden versenyen valakinek utolsónak is kell lennie - de még a legutolsó is elmondhatja magáról, hogy ott volt a pályán. Továbbra is futónak tekintheti magát. A verseny igazi vesztesei azok, akik ki sem jutottak a pályára.”

Mérő László

Mi szolgáltattuk
396 résztvevő
26 iskolából
Gamification World Award

A YounGOffice a 2015-ös Gamification World Awards Enterprise kategóriájában
3. helyezést ért el.

 

 

 

 

 

 

Ügyfél