Ericsson Bajnokság

Kihívás

Az Ericsson a világ vezető telekommunikációs technológiai szolgáltató vállalata, amelynek életében hazánk is jelentős szerepet foglal el, hiszen a budapesti vállalat R&D központként működik. Ennek köszönhetően a vállalat gyakorlatilag folyamatosan keresi a programozó és fejlesztő kollégákat, amely kiváló lehetőség a frissen végzett vagy még tanuló egyetemisták számára.

Megoldás

A toborzás egyik eszköze a 2011 óta létező verseny, az Ericsson Programozó Bajnokság, amely a versenyek sorában mindig az őszi félévben kap helyet. A C++ programozási verseny mind a diákok érdeklődése alapján, mind a vállalattal való együttműködésünk tekintetében igazán sikeresnek mondható, hiszen minden évben 100 csapatnál is több regisztrál a bajnokságra.

A bajnokság felépítése már bejáratott módon zajlik: az online kvíz és kódolási feladat eredménye alapján a döntő fordulóba kerülő legjobb 10 csapat élőben mérkőzik meg egymással az Ericsson székházában. 

2017 őszén már nem csak C++, hanem az általuk választott nyelven programozhattak a bajnokság során az induló középiskolás, egyetemista és tapasztalt programozó versenyzők.

Mi szolgáltattuk
300+ résztvevő
Ügyfél