ALTEO Energy Challenge 2022

Ötlet

Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. országos szimulációs versenye 2022 tavaszán került megrendezésre, az ALTEO Energy Challenge, ahova egyetemisták és frissdiplomások jelentkezhettek.

A versenyzők egy zöld technológiákat is alkalmazó, elektromos járműmotorokat gyártó és értékesítő vállalat irányítását vették át a szimulációban. Cél a vállalat eredményes és hatékony működtetése, és a teljesítmény legfontosabb mutatóinak (vevői elégedettség, hatékony termelés, minőség, fenntarthatóság) a javítása volt.

Verseny

A verseny 3 körből állt: egy teszt- és 2 éles fordulóból. Az online tesztforduló során a regisztrált versenyzők kipróbálhatták tét nélkül, az ALTEO Energy Challenge aktuális szimulációját, hogy a selejtezőn már felkészülten vehessenek részt.

Az online selejtező 3 döntési körön keresztül zajlott, ahol a 3. kör eredménye alapján jutott a legjobb 10 csapat a döntőbe. 

A döntő élőben került megrendezésre Budapesten, a Lurdy konferencia- és rendezvényközpontban. Az üzleti szimuláció mellett, prezentációvall kellett készülniük a csapatoknak, amit az ALTEO szakértőiből álló zsűri értékelt. A prezentációban azt kellett bemutatni, hogy a napenergiatermelés hazai bővülése hogyan hat a magyar gazdaságra a következő 5 évben. A zsűri a pénzügyi és a rendszerbiztonsági szempontokra volt kíváncsi, illetve a negatív hatások kezelését megvalósítható megoldásokra is.  A szimulációban a legfontosabb a termelésmenedzsment, a beszerzések és a logisztika pontos tervezése volt. Emellett a K+F, a pénzügyek és a beruházási projektek terén is döntési jogot kaptak a játékosok.

Csapatok

A versenyen 1-3 fős csapatok vettek részt, akik felsőoktatásban tanulnak vagy friss diplomások.

 

Mi szolgáltattuk
180 Csapat
340 Jelentkező
Ügyfél