BESPIRITED - Business Adventure Game

 

 

Kihívás

A DIAGEO a Budapest Business Service Centerébe keresi azokat a lelkes fiatal tehetségeket, akik szívesen dolgoznának multikulturális környezetben, ahol az angol nem csak elméleti szinten elvárt, de a gyakorlatban, a mindennapos feladatok elvégzéséhez is szükséges.

2021 és 2022-ben a Bangalore-ban található BSS számára Indiában is ugyanezzel a módszerrel dolgoztunk.

Megoldás

Az SSC szektorban évente több ezer diákot és diplomás szakembert alkalmaznak, de még ebben a szektorban is szüksége van a toborzási osztálynak egy kis segítségre. A munkáltatói márkaépítést, új tehetségek bevonzását tűztük ki célul a BESPIRITED versenyt elindító Diageo-val.

A verseny 2016 tavaszán került meghirdetésre először, és több, mint 600 diák illetve friss diplomás érdeklődését keltette fel az újszerű kihívás. A verseny azóta is töretlen sikernek örvend.

Hogy mitől is olyan újszerű?

Ebben a versenyben a résztvevők változatos és komplex mérés alá esnek, egyre összetettebb kihívásokat teljesítve. A BESPIRITED-ben együtt jelenik meg az online szabadulószoba szakmai feladatsorral és 3D fotórealisztikus helyszínekkel, az üzleti szimuláció és az esettanulmány prezentáció.

2016-ban a verseny első fele egy virtuális szabaduló szobában játszódott, míg 2017-ben James Bond világában kellett nyomozniuk a résztvevőknek. 2018-ban a virtuális Republica Promesába utaztak el, ahol az új Diageo iroda létrehozásában segítettek. 2019-ben a versenyzők jövőbeli énje jelent meg egy hologram formájában és különböző problémák megoldásában kérte a segítségüket. 2020 óta részben a COVID járvány hatására egy virtuális üzleti kalandtúrákra hívjuk a versenyzőket, amelyek elsősorban a Diageo irodáiban zajlanak. A budapesti irodát követően 2021-ben a bangalorit, 2022-ben a pedig már Diageo londoni helységeit is megismerhették a résztvevők. 

Az izgalmas kalandjáték után is érdekes kihívások várják a versenyre jelentkező 3 fős csapatokat. A selejtezőben továbbjutottak az elődöntőben egy üzleti szimuláció keretében irányíthatnak egy FMCG vállalatot, ahol döntéseket hozhatnak többek között a termelés és eladás, a HR, illetve a marketing területein. A döntőbe jutó legjobb csapatok pedig egy esettanulmány megoldását prezentálhatják a Diageo szakértőiből és vezetőiből álló zsűri előtt.

A verseny ideje során a résztvevők bepillantást nyerhetnek a cég érdekes világába, megismerkedhetnek a Diageo munkáltatói márkájával míg a szponzor vállalat bővítheti a talent poolt.

A BESPIRITED a hallgatók körében elég komoly népszerűségnek örvend. A 2022-es felmérésünk szerint a magyar résztvevők 91%-a ajánlaná a versenyt ismerőseik számára, az összes fordulót ötös skálán négy egész fölé értékelték, és bár a válaszadók alig 35%-a hallott a verseny előtt a szponzor cégről, 79%-uk a versenyen tapasztaltak alapján már szívesen dolgozna a Diageo-nál.

A BESPIRITED a diákok elérése mellett, a DIAGEO-s kollégák megmozgatására is szolgál, mind az itthoni, mind pedig a nemzetközi irodákban. Célja a cégen belüli márkaépítés, tehetség kiemelés és kohézió erősítése. 

 

Mi szolgáltattuk
449 jelentkező
8500+ egyedi weblátogató
Ügyfél