C++ Grand Prix by NNG

Kihívás

A navigációs szoftvereket fejlesztő NNG iparágának egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata, ezért folyamatosan keresi és csábítja magához a legnagyobb potenciállal rendelkező fejlesztőket, tesztelőket és projektmenedzsereket. 

Megoldás

2012-ben dolgoztunk először együtt az NNG-vel, amikor az ITech Challenge ezüst támogatói voltak. A pozitív tapasztalatoknak, az eredményes együttműködésnek, valamint a kölcsönös elégedettségnek köszönhetően tovább folytattuk a megkezdett közös munkát.

1 évvel később úgy döntöttek, hogy nem társszponzorai lesznek a következő ITech Challenge-nek, hanem új, saját versenyt indítanak, amely a C++ Grand Prix by NNG nevet kapta. Úgy vélték, toborzási illetve munkáltatói imázsépítési céljaikat egy saját verseny által tudják a leghatékonyabban elérni.

Így került 2013 őszén először megrendezésre a C++ Grand Prix by NNG, amely egy országos C++ programozóverseny informatikus hallgatóknak és tapasztalt szakembereknek.

A bajnokság célja a résztvevők gyakorlati készségeinek fejlesztése és felmérése, valamint az olyan tehetségek felkutatása, akikből a jövő kiemelkedő fejlesztői válhatnak.

A verseny selejtezőjén a résztvevők háromfős csapatokban C++ programozási és problémamegoldási feladatokat oldottak meg, online felületen, virtuális irodai környezetben. 

Élő döntő

Ezt követően, a diák és "tapasztalt" csapatok arányában, a legjobb 10-14 csapat élő döntő keretein belül oldotta meg az utolsó kódolási feladatot, a megoldásokat pedig az NNG szakembereiből álló zsűri értékelte.

A döntőn egy labirintuspályán mozgó lövöldözős játékos navigációs stratégiáját alakították ki és öntötték C++ kódsorokba a csapatok. Aki a legtovább életben maradt, ő nyert!

Az első C++ Grand Prix nagy sikert aratott mind a versenyzők, mind az NNG körében, ezért is kerül újból megrendezésre a bajnokság.

Mi szolgáltattuk
102 csapat
80 IT szakember
Ügyfél