Xcellence

Kihívás

A Flex elkötelezett abban, hogy ösztönző és újszerű karrierlehetőséget kínáljon Magyarországon a fiatal generáció számára. Ehhez olyan motiváló, kihívásokkal teli feladatokat biztosítottak számukra a versenyeik során, amelyek tükrözik a Flex-nél kínálkozó lehetőségeket, és amelyekkel tesztelni tudták a legrátermettebb jelentkezőket.

Az Xcellence University (2016) országos versenyen online kvíz és esettanulmányi feladatokon keresztül a mérnök, humán erőforrás és logisztika iránt érdeklődők betekintést nyerhettek a szakma világába. Az Xcellence High School (2019) szintén országos versenyen, az első körben a versenyzőknek elektronikai szakmai kvíz feladatokat kell megoldaniuk online, majd a döntőn gyakorlati kihívásokat kaptak a szakgimnazisták.

A versenyfeladatokat a Flex szakemberei állították össze.

Xcellence High School

A versenyen olyan 3 fős csapatok vettek részt, akik utolsó éves középiskolások vagy technikumon elektrotechnikai tanulmányokat folytatnak. A kihívás egy online szakmai kvízzel kezdődött, majd a legjobbak jutottak be a 20 csapatos élő döntőbe, ahol már a Flex székházában kellett különböző szakmai gyakorlati és elméleti feladatokat megoldaniuk (programozás, hegesztés, stb.)

A középiskolásoknak szóló versenyen összesen 68 csapat 26 iskolából mérte össze tudását. A résztvevők visszajelzési szerint mindenki újra részt venne a versenyen.

„A feladatok szórakoztatóak voltak, és az tetszett a legjobban, hogy a feladatok megoldásával egy nagyobb feladatot is teljesítettünk (A kis világító "szobrocska" megépítését). A legutolsó torony építő feladat is nagyon ötletes volt, nagyon jó kikapcsolódás volt a szakmai feladatok után. A gyárlátogatás során is jól éreztem magam, megismertem a céget.” (döntős versenyző, 2019)

Xcellence University

A versenyre 3 fős csapatokkal lehetett jelentkezni, melyek összeállhattak különböző szakokról, de különböző oktatási intézményekről is. A megmérettetés online kvízzel kezdődött, ami több modulból áll (két mérnöki, egy minőségbiztosítási, egy logisztikai és egy HR modul). A csapatok bármelyik modul feladatait megoldhatják, akár az összesest is, majd az eredmények összesítése után az általuk legjobban teljesített modul eredménye alapján dől el a továbbjutásuk. Minden egyes modulból a 15 legjobb csapat jutott tovább, tehát összesen 75 jutott be a középdöntőbe.

A második fordulóban szakterületüknek megfelelő esettanulmányi feladatot kaptak. Végül a legjobb 10 csapat jutott a döntőbe, ahol őket még nagyobb kihívások elé állították: a szakmai ismeretek mellett vezetői-, érdekérvényesítő- és együttműködési képességüket, valamint kreativitásukat is értékelte a zsűri.

A 2016 november 30-án lezárult 5 hetes versenyen 24 hazai egyetem csapata mérte össze tudását 5 különböző területen: HR, logisztika, minőségügyi-, rework-, teszt- és debug mérnök.

Az Xcellence sikert aratott a hallgatók körében. A nagyszámú jelentkezés - a vonzó nyeremények mellett - annak a presztízsnek is köszönhető, amit egy, a technológiában élen járó multinacionális vállalat által szervezett verseny megnyerése jelent. A 3 fős csapatok betekintést nyerhettek a Flex világába, hiszen a vállalat napi életéből vett konkrét feladatokat kellett megoldaniuk.

Mi szolgáltattuk
68 csapat
190 résztvevő
26 középiskola
Ügyfél