Nokia Code Jam

Kihívás

2015-ben két nagy eseménye volt a Nokia Networks vállalatnak: a 150 éves fennállásuk és a Nokia Code Jam, a Java és C++ nyelven programozó diákok és tapasztalt informatikusok versenye, mely először kerül Magyarországon megrendezésre.

Megoldás

A cél az volt, hogy felpezsdítse a C++ és Java programnyelvek szakmai életét, és hogy játékra hívja a legjobb programozókat.

A 3 fordulós online selejtezőn a szponzor igényei szerint fejlesztett, saját, virtuális kiszabadulós játékot oldhatták meg a versenyzők. A selejtező eredményei alapján a legjobb 28 csapat tagjai kerültek a döntőbe.

A döntő során egy összetett stratégiai játékkal találkoztak a résztvevők. A virtuális világban gazdasági és katonai épületeket lehetett építeni, munkásokat és katonákat fejleszteni és erőforrásokat gyűjteni és gazdálkodni velük. A csapatok négyesével küzdöttek meg egymással minden fordulóban, a sorsolás során mindenki játszott minden vetélytársával. A 24 órás döntő során Java és C++ nyelven egyaránt lehetett megoldásokat leadni.

A selejtező játékfelületének demo változata.

Mi szolgáltattuk
471 résztvevő
30 iskolából
eFestival díj

A Nokia Code Jam programozó verseny az eFestivál keretein belül, oktatás/gamification kategóriában elnyerte a Kiváló gamification fejlesztés különdíját.